A Buda Környéki Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

"A kormány rendbe tette az agráriumot"

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmark

Kutatási háttér nélkül elképzelhetetlen a magyar sertéságazat versenyképessége - hangsúlyozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a herceghalmi sertés teljesítményvizsgáló állomás átadásán.

A miniszter kiemelte: a létesítmény a magyar sertésstratégia megvalósítását szolgáló legfontosabb intézmények egyike. A kormány segítségével a vidékfejlesztési tárca költségvetéséből létrehozott tudományosan akkreditált laboratórium megfelel a XXI. század követelményeinek.

"A kormány rendbe tette az agráriumot."

A VM szerint Fazekas Sándor hangsúlyozta: 2010-ben minden mezőgazdasági ágazat romokban hevert. A kormány rendbe tette az agráriumot. A sertéságazatban volt a legnehezebb dolguk, mert a baloldali kormányok idején kiürültek az állattartó telepek, megszűntek a vágóhidak - fogalmaztak a közleményben.
A miniszter emlékeztetett: a jelenlegi kormány 1,6 milliárd forintot biztosított a sertésstratégiára, kizárólag nemzeti forrásból. Az elmúlt években stabilizálódott a sertéslétszám, s megnőtt a minőségi prémium élelmiszerek iránti kereslet is - írták a közleményben.

(MTI-fidesz.hu)