A Buda Környéki Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

„Közlekedik a család”

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmark

 

2014. szeptember 13.-án harmadik alkalommal csatlakozott az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) „Közlekedik a család” elnevezésű versenyének országos döntőjéhez a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete.

A Zsámbék melletti Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központban megrendezett versenyen 21 család versenyezhetett a közlekedésbiztonság jegyében.

Egy, a Vöröskereszt számára különleges napon, az Elsősegélynyújtás Világnapján működhetett együtt újra a Pest Megyei Vöröskereszt az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal. Az elméleti, alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket mérő, írásbeli teszt összeállítása mellett, a hét gyakorlati, egyenként 30 perces versenyállomás közül egyet, a közúti elsősegélynyújtást idén is, most már hagyományosan a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei biztosították. Az autóbalesetet szimuláló helyszín nem csak a verseny, de az éles helyzetekre való felkészülés szempontjából is fontos lehet.

 

Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű, preventív értékeket magában hordozó versenyhez csatlakozhatunk évről évre. Az ORFK szemlélete, amely az elsősegélynyújtást nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásnak is tekinti, tökéletesen megegyezik a Magyar Vöröskereszt által képviselt üzenettel. Az elsősegélynyújtás stratégiai célja a szervezetünknek, így ez az együttműködés rendkívül fontos, a rendőrségi rendezvényekre való meghívásaink pedig nagyon nagy megtiszteltetés számunkra.” – nyilatkozza Gerzsenyi István, megyei igazgató.

 

Az egész napos verseny operatív, szakmai munkájában a szervezet egy munkatársa, hat képzett baleset-szimulációs imitátora és az Országos Mentőszolgálat három mentőtisztje vett részt, önkéntesen.

 

További információ:

Megyesi Judit

kommunikációs referens

Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete

+36-70/933-80-38

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

1119 Budapest, Bikszádi utca 43.